Elysator Industrial

Elysator Industrial

KORROOSIOSUOJAUS SUUREMMILLE LÄMMITYS- JA JÄÄHDYTYSJÄRJESTELMILLE

ELYSATOR -vedenkäsittelylaitteita käytetään teknisten vesijärjestelmien puhdistukseen. Niitä ovat ennen kaikkea lämmitys- ja jäähdytyslaitteistot, mutta myös laivojen ja voimaloiden moottorijärjestelmät. Viralliset voimassaolevat standardit mm. (VDI 2035) korostavat täyttö- ja täydennysveden laadun merkitystä lämmityksissä. Modernit järjestelmät ovat entistä taloudellisempia, tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä ja ne myös reagoivat herkemmin lämmitysveteen. Puhdas ja korkealaatuinen tekninen vesi on nykypäivän kiertovesijärjestelmissä välttämättömyys luotettavan toiminnan takaamiseksi. Elysator-laitteet tuottavat tehokkaasti puhdasta ja korkealaatuista teknistä vettä vaativimpiinkin käyttökohteisiin.

Motiva tiedottaa: Heikentynyt lämmönsiirto maksaa teollisuudelle vuosittain satoja miljoonia euroja

MONIPUOLINEN SOVELTUVUUS

Elysator on ratkaissut monet ongelmat mm. Helsingin Postitalossa, Turun Yliopistollisessa Keskussairaalassa, Rautaruukissa ja TVO Olkiluodossa, vain joitakin mainitaksemme. Elysatoriin luottavat asuinkiinteistöt, liikekiinteistöt, sairaalat, teollisuus, laivat (mm. elintarvike-, lääke-, metalli-, muovi-, paperi- ja öljynjalostusteollisuus) ja lukemattomat muut kohteet niin Suomessa kuin ulkomailla. Esittelemme mielellämme laitteistoja em. kohteisiin näyttämällä kiistattomat tulokset veden laadun parannuksesta joita olemme saaneet aikaiseksi kohteissamme.

Referenssejä asennuksista

ELYSATOR-LAITTEET MAAILMALLA

Kaikkiaan Elysator -laitteita on myyty maailmanlaajuisesti satojatuhansia yksiköitä aina vuodesta 1971 alkaen. Laitteita on jatkuvasti kehitetty ja parannettu saatujen kokemusten pohjalta. Suomessakin on tehty jo useita satoja asennuksia ja saamme jatkuvasti lisää uusia tyytyväisiä asiakkaita.

TOIMINTA JA ASENNUS

ELYSATOR korroosionestolaite, erottaa hapen ja hapot lämmitysvedestä samalla suodattaen myös jäämät.
Näin suojataan lämmitysjärjestelmän arvokkaita metallisia komponentteja ruosteelta ja lietteeltä sekä estetään toimintahäiriöt.Elysator asennetaan järjestelmään sivuvirtausperiaatteella ja pieni osa (1-3 %) kokonaisvirtauksesta ohjataan Elysatorin kautta. Elysator ei tarvitse sähkövirtaa tai erillistä pumppua. Elysator asennetaan mahdollisimman lähelle järjestelmän pumppua ja mieluiten järjestelmän alimpaan kohtaan. Näin sakka saadaan kerättyä mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti.

Yleisimmät kysymykset

KÄYTTÖKOHTEET
Lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmille, joiden vesimäärä ylittää 5.000 litraa.

MITOITUS (järjestelmän koko tilavuus)
Kuva elyrivi-vasensuurin

 • Elysator 50 c
  < 10.000 litraa
 • Elysator 75 c
  < 20.000 litraa
 • Elysator 100 c
  < 30.000 litraa
 • Elysator 260 c
 •  < 70.000 litraa
 • Elysator 500 c
  < 120.000 litraa
 • Elysator 800 c
  < 220.000 litraa
 • Elysator 1000 c
  < 300.000 litraa