elysatorELYSATOR – sveitsiläinen vesitekniikan edelläkävijä

Vuonna 1931 Zürichissä syntynyt Heinrich Rickenbach opiskeli asentajaksi ja mekaanikoksi. Hän perusti heti valmistumisensa jälkeen vuonna 1950 ensimmäisen yrityksensä, jonka toimialana oli vesiteknisten järjestelmien rakentaminen ja huolto. Alku oli kuitenkin vaikeaa, ekologialle ei ollut vielä kysyntää ja veljesten osin visionääristen ideoiden toteutus tarkoitti vuosien tutkimus- ja kehitystyötä. Vuonna 1971 ELYSATOR® teki lämmitysjärjestelmillään ensimmäisen suuren läpimurron. Happidiffuusiosta muoviputkien kautta tuli lattialämmitysten ensimmäisen sukupolven tekninen vitsaus. Kemialliset inhibiittorit pettivät ja sähkötekninen menetelmä voitti. Näin myös yrityksen tuote sai nimen ELYSATOR.

1970 – ELYSATOR®:n kehittäminen ja ELYSATOR AG:n perustaminen Zürichissä

1988 – ELYSATOR® sai tunnustuksen “paras käytettävissä oleva tekniikka”

1991 – tytäryhtiön perustaminen Saksaan

2004 – PUROTAP®:n kehittäminen ja rekisteröinti

2010 – Vesilaboratorion perustaminen lämmitysalaa varten

2013 – Muutto Bilteniin (Glarnerland)

2013 – SorbOx®:n kehittäminen ja rekisteröinti

ELYSATOR -vedenkäsittelylaitteita käytetään teknisten vesijärjestelmien puhdistukseen. Niitä ovat ennen kaikkea lämmitys- ja jäähdytyslaitteistot, mutta myös laivojen ja voimaloiden moottorijärjestelmät. Viralliset voimassaolevat standardit mm. (VDI 2035) korostavat täyttö- ja täydennysveden laadun merkitystä lämmityksissä. Modernit järjestelmät ovat entistä taloudellisempia, tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä ja ne myös reagoivat herkemmin lämmitysveteen. Puhdas ja korkealaatuinen tekninen vesi on nykypäivän kiertovesijärjestelmissä välttämättömyys luotettavan toiminnan takaamiseksi. Elysator-laitteet tuottavat tehokkaasti puhdasta ja korkealaatuista teknistä vettä vaativimpiinkin käyttökohteisiin.

MONIPUOLINEN SOVELTUVUUS

Elysator on ratkaissut monet ongelmat mm. Suomen Pankissa, Helsingin Postitalossa, Turun Yliopistollisessa Keskussairaalassa, Rautaruukissa ja TVO Olkiluodossa, vain joitakin mainitaksemme. Elysatoriin luottavat asuinkiinteistöt, liikekiinteistöt, sairaalat, teollisuus, laivat (mm. elintarvike-, lääke-, metalli-, muovi-, paperi- ja öljynjalostusteollisuus) ja lukemattomat muut kohteet. Esittelemme mielellämme laitteistoja em. kohteisiin näyttämällä kiistattomat tulokset veden laadun parannuksesta joita olemme saaneet aikaiseksi kohteissamme.

ELYSATOR-LAITTEET MAAILMALLA

Kaikkiaan Elysator -laitteita on myyty maailmanlaajuisesti satojatuhansia yksiköitä aina vuodesta 1971 alkaen. Laitteita on jatkuvasti kehitetty ja parannettu saatujen kokemusten pohjalta. Suomessakin on tehty jo useita satoja asennuksia ja saamme jatkuvasti lisää uusia tyytyväisiä asiakkaita.